Skip to main content

shannon-meats

100steak closeIngrediënten: rundvlees

Bereidingsadvies Biefstuk:

  • Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast en uit de verpakking en laat het afgedekt op kamer temperatuur komen.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Verhit boter, met eventueel een scheutje olijfolie, in een koekenpan met een dikke bodem tot het schuim van de boter is verdwenen.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper vlak voor de bereiding.Bak het vlees op hoge temperatuur aan beide zijden bruin. matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat.
    rose 1-2 minuten per kant,
    medium 2-3 minuten,
    doorbakken 3-4 minuten.
  • Houd het vlees tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan en keer deze regelmatig. Prik niet met een vork in het vlees, zo blijft het mals en sappig.
  • Wikkel het vlees na het bakken in aluminiumfolie en laat het geheel even rusten alvorens te serveren.
    Het vlees is ook geschikt voor te bereiden op de bbq of op de grill!.

Eet smakelijk en geniet!